Mills väljer InterSystem i Drammen

Norska Mills AS växer och bygger till sin nuvarande fabrik i Drammen. Expansionen innebär att ett nytt lager byggs och nuvarande lager omvandlas till produktionsyta. I samband med denna expansion investerar företaget i en ny anläggning för central palletering och väljer då InterSystem som leverantör.

 

Geir Niemann, vedlikeholdssjef på Mills i Drammen,

”Viktig for oss at det er en dedikert palleteringstasjon til hver produksjonslinje, men med fleksibilitet til å enkelt å kunne endre palleteringstasjoner i forhold til total produksjonskpapasitet. Det er også viktig for oss at anlegget er enkelt å serve og at vi selv kan utføre normalt vedlikehold. ”

 

Anläggningen består av 5st pallastare i en ”in-line” uppställning med gemensamt bansystem för pallhantering. Leveransen omfattas även av bansystem för produkter i sekundär förpackning, för transport från respektive produktionslinje till den centrala palleteringen. Produkterna som hanteras är främst WA-lådor men även plastförpackningar med lock som placeras direkt på pall.

 

Jan Haugen, säljansvarig för InterSystem i Norge:

”Etter å tidligere ha levert 4 stk palleteringslinjer til Mills i Fredrikstad, så er det veldig hyggelig at vi nå har fått tilliten til også å få levere palleteringslinjene til Mills i Drammen.”

 

Anläggningen ska installeras efter sommaren 2021 och har sålts i samarbete med VPK Norge.