Arvid Nordquist väljer InterSystem

Kaffeproducenten och handelsbolaget Arvid Nordquist kommer att bygga en helt ny anläggning i Järfälla norr om Stockholm. Flytten innebär att man efter mer än 60 år lämnar sin anläggning i Solna, som saknar ytterligare expansionsmöjligheter. Visionen är att bygga ett modernt, effektivt och resurssnålt kafferosteri som ger minimal miljöpåverkan.

Till den nya anläggningen har man valt InterSystem som leverantör av ny central palletering, interntransport av primär- och sekundärförpackning, pallhantering samt sträckfilmning. Installationen är planerad till vintern 2024 och blir en av de större InterSystem gjort i Sverige.

 

Erik Johnsson är VD på InterSystem,

”I tätt samarbete med teamet på Arvid Nordquist har vi hittat en layout som känns riktigt bra. Vi är tacksamma för förtroendet och är glada att få vara en del av detta spännande projekt.”

 

Den nya fastigheten kommer att byggas i trä och kommer ligga intill E18. Byggnaden blir Arvid Nordquists nya huvudkontor och förutom kafferosteri och kontor byggs även ett automatiskt höglager.