Jubileumsmaskin nr.700

Sedan starten 1989 har InterSystem nu producerat 700 pallastare. Jubileumsmaskinen är såld till Leksands Knäckebröd och är en lastare som klarar två olika produktflöden samtidigt, en s.k. multi-maskin. Det är Leksands första pallastare från InterSystem och är en del av en expansionsprojet med nya paketeringslinjer.

Leksands Knäckebröd är ett familjeföretag med lång historia som började redan 1817. De bakar med svenska råvaror av hög kvalitet vilket gjort att de under lång tid varit en tradition på många matbord.

Håkan Heineman är produktionschef på Leksands Knäckebröd,
”Leksands Knäckebröd är inne i en fas med stora investeringar som innebär en betydligt högre automationsgrad. Vi ser samarbetet med Intersystem, som levererar transportsystem och pallastare, som en viktig del i detta projekt”

Den aktuella pallastaren hanterar två olika pallformat där maskinen väljer vilken palltyp som ska körs för respektive produkt. Utrustningen kopplas samman med befintligt system där de färdiga pallarna automatiskt transporteras för sträckfilmning och märkning efter palletering.

Erik Johnsson är VD på InterSystem,
”Vi vill tacka Leksand för förtroendet och ser fram emot att få leverera vår första maskin till dem. InterSystem fortsätter sin resa och utvecklas ständigt. 2022 kommer vi installera ca 50 nya pallastare och det är tack vare många återkommande kunder som detta är möjligt.”