Pallastare på Toro i Bergen

1997 levererade InterSystem de första 16 (!) pallastarna till Toro i norska Bergen. Efter det har ytterligare sex maskiner levererats i olika etapper vilket gör Toro till den anläggning där InterSystem har flest aktiva pallastare. Vid anläggning i Bergen tillverkar man soppor, såser, buljong, kakmixer, kryddor mm och är ett av Norges mest välkända varumärken inom livsmedel. Sedan 2012 är TORO en del av Orkla Foods Norge.

Adler Ekanger är övergripande projektchef på Toro och var även projektledare när de fösta pallastarna köptes in för 22 år sedan.

   ̶  InterSystems leverans var succé redan från början. Men det som är mest imponerande är driftsäkerheten och den låga driftskostnaden som hela anläggningen har haft i över 20 år, säger Adler. Men nu börjar det bli svårt att få tag i reservdelar till vissa viktiga delar, varav vi nu planerar en uppdatering av bl.a. PLC och HMI. När det är gjort så ser vi fram emot många år till med InterSystems palleteringssystem, avslutar Adler.

På InterSystem har man en klar bild över kunden Toro och anläggningen i Bergen.

̶  När det gäller underhåll och städning är Toro är ett föredöme, menar InterSystems VD Erik Johnsson. Stor del av anläggningen är över 20 år men att titta på ser det snarare ut som den levererades för 2-3 år sedan. Anläggningen är i mycket bra skick.

Erik fortsätter: Idag är det mycket diskussion om miljö och hållbarhet. Denna anläggning är ett bra exempel på hur lång livslängd våra maskiner egentligen har, snacka om hållbarhet, avslutar Erik.

Merparten av leveranserna till TORO har InterSystem genomfört tillsammans med deras norska samarbetspartner Peterson PackTech.