Palletering av dunkar

FFAB Legopack i Laxå är ett företag med lång tradition inom tillverkning och packning av kemtekniska produkter. I sin anläggning finner vi numera bl.a. tre pallastare från InterSystem. Två maskiner har köpts in begagnade (årsmodell 1993 och 2004) och en ny har installerats precis innan julhelgen förra året. Den nya pallastaren är av typen ComPact 128KV och kompletterar Legopacks nya AdBlue linje mellan förpackningsmaskin och sträckfilmare. Det unika i denna leverans är att maskinen både palleterar dunk som är packad i wellåda men även dunk direkt på pall. Detta görs som vanligt utan att lyfta produkterna.

Conny Landberg är VD på FFAB Legopack.

─ Detta var första gången vi köpte en ny anläggning via InterSystem och vi märkte tidigt att de är proffs på palletering och att driva denna typ av projekt, säger Conny. De genomförde installation och driftsättning på 5 dagar och inte en endaste anmärkning varken på FAT eller SAT, det säger en del! Vi kan inte vara annat än nöjda med InterSystem och deras leverans, avslutar Conny.

Dunken som palleteras direkt på pall väger 10kg och pallastaren samlar ihop 20st på lastläggarbordet innan dessa läggs ner på pall. När pallen har fått tre lav är pallen klar och transporteras ut från pallastaren och vidare för sträckfilmning. Pallastaren är även utrustad med arkläggare för mellanläggspapp.