Palletering till Orkla Confectionery & Snacks

Orkla Confectionery & Snacks investerar i ett nytt system för palletering till sin snacksanläggning i Filipstad. InterSystem har vunnit ordern och projektet avser palletering för totalt 10 produktionslinjer. Det nya systemet kommer ersätta äldre utrustning och ge full flexibilitet där alla produktionslinjer kan gå till samtliga pallastare. Som vanligt med InterSystems pallastare, sker omställningen mellan olika format med några enkla knapptryckningar och utan manuella omställningar.

 

Leveransen avser 5st multi pallastare som vardera hanterar 2 linjer. Lådorna från produktionen kommer blandat på en stambana där streckkoden skannas och sorteras in till respektive palleteringslinje. Lådorna placeras på pall som sedan transporteras vidare i systemet för sträckfilmning. Den aktuella leveransen skall installeras under våren 2021 och vara klar för full produktion i god tid innan sommaren.

 

Erik Johnsson är VD på InterSystem.

”Vi har genom åren levererat 55 pallastare till Orkla direkt eller till företag som senare blivit del av Orkla. Den aktuella ordern blir dock den första till deras anläggning i Filipstad, vilket vi är extra glada för.”

 

InterSystem grundades 1989 och har sedan starten haft fokus på att förse marknaden med driftsäkra och yteffektiva pallastare. Företaget levererar 2/3 av sina maskiner för export, främst då inom Europa.