Optimal palletering

De flesta tillverkare med höga produktflöden hanterar i regel sina produkter på pall, i lager och distribution. Det gör palletering till en kritisk fråga.

Utrustningen ska vara lätt att sätta upp och enkel att anpassa när förutsättningarna ändras. Utrustningen för palletering bara fungera, år ut och år in, med ett minimum av service, underhåll och reparationer.

Detta är lika sant idag som för 25 år sedan, när vi bestämde oss för att en gång för alla skapa den perfekta pallastaren. Redan från början satsade vi på den internationella marknaden och i synnerhet på livsmedelsindustrin, eftersom det är där som utmaningarna inom palletering är som störst.

I dag är InterSystems kompakta, moduluppbyggda pallastare en självklar del av yteffektiva, användarvänliga och driftsäkra palleteringssystem i hela världen. Hittills har vi levererat över 600 enheter till kunder på tre kontinenter. Alla har de det gemensamt att de ser InterSystem som en trygg partner, som erbjuder projektering från förpackningsmaskin till lager, effektiv tillverkning med korta ledtider, snabb installation och drifttagning, samt utbildning av kundens personal.

Systemen byggs upp och integreras med InterSystems egna transportlösningar och styrsystem, vilket ger våra kunder en samlad kontaktyta för framtida förändringar och service.

Fyra uppställningar – oändliga möjligheter

InterSystem Singel palleteringsmaskin

Single »

Fristående palleteringsmaskin som oftast hanterar ett enstaka produktflöde. Komplett enhet som oftast består av pallmagasin, produktbuffert, lastenhet samt pallplatser för färdig pallar.

 

InterSystem Inline palleteringsmaskin

Inline »

Flera singelmaskiner som kopplats samman med gemensamt bansystem för tompalls- och fullpallshantering. Möjliggör gemensam utrustning för pallmärkning och sträckfilmning till flera produktlinjer. Flexibel lösning som är enkel att bygga ut med ytterligare produktlinjer.

 

InterSystem Multi palleteringsmaskin

Multi »

Bygger på samma tekniklösning som singelmaskinen men med integrerat pallväxlingssystem för palletering av 2-4 produktlinjer i gemensam maskin. Kostnadseffektiv lösning om man kan acceptera att en maskin täcker flera linjer.

 

InterSystem ComPact Max

ComPact Max »

En vidareutveckling av vår basmaskin. Kontinuerlig vändning av produkterna och dubbla inmatningsbanor möjliggör höga kapaciteter, fortfarande med en yteffektiv lösning.

Das Maskin

Ett koncept för optimerad palletering, vi kallar den Das Maskin.

Lär känna ”Das Maskin”, en kompakt moduluppbyggd pallastare från InterSystem, yteffektiv, användarvänlig och enkel att bygga på och förfina.

Maskinkonceptet och dess mjukvara kan lösa de flesta palleteringsutmaningar som förekommer i en verksamhet med tillverkning av konsumentprodukter.

Universalmaskinen
InterSystem palletering

Ett modernt palleteringssystem klarar hela flödet, från förpackningslinje till lager. Pallastaren ska enkelt kunna anpassas och ställas om för både korta och långa serier och klara nya förpackningsmaterial, förpackningslösningar, behov och flöden.

InterSystems pallastare är konstruerad för att klara flera olika typer av förpackningar. Lösningen är bland annat att vi inte lyfter produkterna och att konstruktionen tillåter stora avvikelser i produkternas mått och form. Pallastaren kan därför palettera radikalt olika typer av förpackningar helt utan omställningar eller verktygsbyten – och du kan göra produktbyten i en befintlig anläggning utan några manuella omställningar.

Drömmaskinen
Konceptet bakom pallastaren är smart, flexibelt och mångsidigt och klarar de flesta palleteringsutmaningar som du kommer att möta i en verksamhet med konsumentprodukter.

Pallastaren utgår från standardiserade modulmått, vilket gör att den är enkel att kombinera till nya koncept och lösningar. Även om du börjar med en fristående maskin, har du därför möjlighet att i framtiden förändra och komplettera med till exempel ett inline– eller multikoncept. Flexibilitet och yteffektivitet är fortfarande nyckelfaktorer, oavsett lösning.